Stedentrip Sevilla: de must see highlights | Reiskompas

Stedent(r)ip: ontdek charmant Sevilla

Geschreven door

De lente is begonnen en het is ideaal om nog nét voor de zomervakantie er even tussenuit te gaan. Dat dacht Vivian ook! Samen met een vriendin ontdekte zij de charmante, Spaanse stad Sevilla in 4 dagen.  Wil je zelf ook naar Sevilla? Boek jouw stedentrip Sevilla dan hier.

Plaza de España

Dit halvemaanvormige plein is één van de bekendste pleinen van Sevilla. Het is een overblijfsel van de Spaans-Amerikaanse tentoonstelling in 1929. Je kunt het plein gratis bezoeken, maar dan wel via de ingang van het militair museum.

Het koninklijk paleis Real Alcázar

Dit koninklijk paleis heeft sinds 1987 een plekje op de UNESCO Werelderfgoedlijst gekregen. En dat is ook niet voor niets! De architectuur van het paleis is prachtig. Het is een samensmelting van verschillende invloeden van vroeger. Denk aan de Arabische periode, middeleeuwen, renaissance en de 19e eeuw. Ook zie je dit terug in de prachtige tuinen rondom het paleis. Zeker een must-see als je in Sevilla bent!

Rooftopbars met bijzonder uitzicht

Van veel lopen krijg je natuurlijk trek! Gelukkig kent de stad genoeg leuke eettentjes waar je kunt genieten van de Spaanse keuken. Ons favoriete tentje was Cervecería Giralda | Bar de tapas, heerlijk eten en te lekkere sangria.

Wist je dat ... er ook witte sangria bestaat? Sangria blanco!

Wist je dat … er ook witte sangria bestaat? Sangria blanco!

Ook tof is dat je in Sevilla trendy rooftopbars hebt. Wij ontdekten rooftopbar EME Sevilla met uitzicht op de kathedraal de Santa María de la Sede! Oh, én de cocktails waren ook zeker niet verkeerd.

Koud? Er staan heerlijke warmtelampen op het terras.

Koud? Er staan heerlijke warmtelampen op het terras.

Te fiets, per koets of lopend?

Sevilla ontdekken kan op verschillende manieren. Na een dagje te hebben gelopen, vonden wij het wel echt heel fijn om een middagje de fiets te pakken. En Sevilla heeft meer dan 100 kilometer aan fietspaden, waardoor het heel relaxt is om te fietsen. Je kunt de hele middag je fiets huren voor 15 euro.

Nóg meer van Sevilla willen ontdekken met een fiets? Boek dan een fietstour samen met een Nederlandse privégids! Dit kan al vanaf 20 euro!

Nóg meer van Sevilla willen ontdekken met een fiets? Boek dan een fietstour samen met een Nederlandse privégids! Dit kan al vanaf 20 euro!

Waan je even terug in de Spaanse oudheid en laat je vervoeren per koets. Er hangt wel een klein prijsje aan van rond de 45 euro, maar de rit en wat je ziet is het meer dan waard.

Ook een stedentrip Sevilla maken? 

Er valt nog zó veel meer te ontdekken in Sevilla! Neem eens een kijkje bij de stedentrips naar Sevilla van VakantieXperts: je vergelijkt alle aanbiedingen van meerdere reisaanbieders en boekt eenvoudig online voor de laagste prijs.

Boek Sevilla bij VakantieXperts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *