Het avontuur van Inge en haar rondreis Australië start hier!

Australian Kick-off! – Blog 1

Geschreven door

G’day! De komende maanden maak ik een rondreis door Australië en Azië. De mooiste, grappigste en meest meeslepende verhalen deel ik in dit reisblog. Tijdens deze kick-off val je direct met je neus in de boter; Sydney, Blue Mountains en Australia Day passeren de revue. Beleef het mee, en stay tuned! Nu al verder lezen? Lees dan blog 2: Roadtrip Great Barrier Reef.

Wereldstad Sydney

Na een vliegreis van ruim 21 uur gevolgd door een goede nacht, is het tijd om de stad te zien. De jetlag nemen we voor lief en ik ga samen met veel andere backpackers op pad. Het startpunt is de bekende Bondi to Coogee walk: een relaxte wandeling van circa 6 kilometer. De eerste zonnestralen, mooie stranden en leuke gesprekken zijn een feit!

Neem voldoende water mee tijdens de Bondi to Coogee walk. De temperaturen kunnen flink oplopen.

Veel van onze tijd in Sydney besteden we aan sightseeing en strand. Het Opera House, de Harbour Bridge en met de ferry richting Manly? Check! Ook de botanische tuinen kan ik van het lijstje afstrepen.

Tip: als je wel zin hebt om een dagje te relaxen maar niet op het strand, neem dan zeker een boek of muziek mee naar de botanische tuinen. Het perfecte alternatief!

Happy Australia Day

Elk jaar wordt hier op 26 januari Australia Day gevierd, deze nationale feestdag is volgens Google vergelijkbaar met Koningsdag. Tijd voor een feestje dachten wij als Dutchies! Eenmaal aangekomen op de afgesproken plek zien we alleen maar ‘happy families’. Waar zijn die versierde straten, rijkelijk vloeiende alcohol en feestende Australische mensen? Kunnen ze toch nog wat leren van ons kikkerlandje. Ondanks de verkeerde verwachting was de dag door de leuke groep zeker een feestje. De afsluiting was spectaculair met een onvergetelijke vuurwerkshow!

Australia Day! Niet te vergelijken met Koningsdag in Nederland maar toch zeker een tof event om mee te pakken.

Australia Day wordt afgesloten met een spectaculaire vuurwerkshow. Het Sydney Opera House op de achtergrond maakt dit een iconisch plaatje.

Blue Mountains

Op nog geen 2 uur rijden van Sydney vind je de Blue Mountains. Een waanzinnig gebied dat je zeker niet mag overslaan! De hikes zijn best pittig maar als je op tijd vertrekt – de temperaturen zijn dan nog niet boven de 25 graden – goed te doen! De beloning? Waanzinnige uitzichten, mooie watervallen en veel meer! Als het kan ga dan zelf met de auto of trein in plaats van een georganiseerde tour. Je kunt dan gaan en staan waar je wilt en veel meer zien!

Tip: op zondag betaal je slechts $2,50 voor een enkeltje met de trein!

Off to Cairns

Iets meer dan een week geleden landde ik in Australië en nu zit ik alweer in het vliegtuig. Op naar Cairns! Met de smalle straatjes, relaxte sfeer, fijne lagoon en leuke eettentjes is het vakantiegevoel hier volop aanwezig. Veel highlights heb je niet in Cairns maar het is een goede plek voor leuke uitstapjes. 

Naast zwemmen, zonnen en relaxen kun je bij de lagoon ook barbecueën!

De reis gaat verder! Skydiven over de Whitsundays, een dagtrip naar Daintree Rainforest en snorkelen in het Great Barrier Reef staan op het programma. Wil je meer lezen over Australië? Houd dan onze socialkanalen in de gaten. Volgende week volgt een nieuwe blog. Kun je écht niet wachten? Lees dan de reisverslagen van onze blogger Tanja Spoelder. Zij trok door West-Australië en reisde met een camper langs The Gibb River Road. 

Zelf een rondreis door Australië maken? 

Wil je net als Inge ook een rondreis door Australië maken? Bekijk dan de fabelachtige reizen Veelzijdige Zuidkust en Highlights of the East. Of laat een ReisXpert een onvergetelijke reis naar Australië op maat samenstellen!

Reacties 3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *