Roadtrippen door Australie en duiken bij het Great Barrier Reef!

Roadtrippin’ & Great Barrier Reef – Blog 2

Geschreven door

Yes, daar is ‘ie dan, het vervolg van mijn Aussie-avontuur! Ben je er klaar voor? In mijn eerste blog vertelde ik over Sydney, Australia Day én dacht in aan Skydiven. Hoewel dit mij echt geweldig lijkt, heb ik na een nachtje slapen besloten om deze ultieme adrenalinekick te bewaren voor later! Vandaag vertel ik je alles over mijn trip naar het wereldberoemde Great Barrier Reef en Daintree Rainforest.

Great Barrier Reef

Met een klein groepje en de fijne crew varen we naar het koraal waar iedereen het altijd over heeft. Tijd om te snorkelen! Ik spot de ene kleurrijke vis na de ander, maar ook zie ik dat het koraal op veel plekken lang niet meer zo kleurrijk is als op de plaatjes van internet. De opwarming van de aarde zorgt voor hogere temperaturen van het zeewater. Daar is het koraal van het Great Barrier Reef slecht tegen bestand. Zonde!

Snorkelen bij het Great Barrier Reef is een fantastische ervaring. Dit prachtige gebied staat sinds 1981 op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Snorkelen bij het Great Barrier Reef is een fantastische ervaring. Dit prachtige gebied staat sinds 1981 op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Het koraal is lang niet meer zo kleurrijk als op de plaatjes op internet. Ondanks dat, zijn de vissen nog steeds prachtig!

Het koraal is lang niet meer zo kleurrijk als op de plaatjes op internet. Ondanks dat, zijn de vissen nog steeds prachtig!

Bij de tweede stop staat mijn duik op de planning. De laatste keer dat ik heb gedoken is 4 jaar geleden dus ik moet weer even wennen. Maar ik ben meteen weer enthousiast! En wanneer de schipper mij na deze duik ook nog meeneemt voor een persoonlijke snorkeltour is de dag helemaal compleet!

Het uitzicht vanaf de boot in het Great Barrier Reef. De omgeving is schitterend en divers met meer dan 70 tropische eilandjes.

Het uitzicht vanaf de boot in het Great Barrier Reef. De omgeving is schitterend en divers met meer dan 70 tropische eilandjes.

Voor het eerst in vier jaar heb ik weer eens een duikpak aan.

Voor het eerst in vier jaar heb ik weer eens een duikpak aan!

Regen? Roadtrippen! 

Van het ultieme vakantiegevoel in Cairns is nog weinig over wanneer het een paar dagen lang met bakken uit de lucht valt. Maar dat is te verwachten tijdens het regenseizoen. Het perfecte moment voor Netflix en spelletjes, heel veel spelletjes!

Genoeg tijd om een kaartje te leggen en ... dit spelletje heb ik natuurlijk gewonnen ;)

Genoeg tijd om een kaartje te leggen en … dit spelletje heb ik natuurlijk gewonnen 😉

Het regent nog steeds pijpenstelen maar we laten onze plannen niet in het water vallen. We huren een auto voor 3 dagen en vertrekken naar onze eerste stop: Daintree Rainforest. De plek doet zijn naam eer aan want ja, je raadt het al… nog steeds regen. Regenjas aan en gaan! Het eindresultaat? Een mooie foto van drie verzopen katjes bij het punt waar het regenwoud en het strand samenkomen: Cape Tribulation.

Het regenseizoen loopt van december tot en met maart, dus als je in deze periode naar de oostkust van Australië reist: neem een regenjas mee!

Cape Tribulation, waar regenwoud en strand samenkomen.

Deze trouwe ros bracht ons veilig naar onze bestemmingen

Rise and shine! 

De volgende dag is het weer een heel stuk opgeklaard! Na nog wat mooie stops in Daintree rijden we door naar Port Douglas. Naast de uitzichtpunten waar je kunt stoppen is ook het rijden door dit landschap een feestje: het ene mooie uitzicht, na het andere. En zo groen!

Het beste van onze mini-roadtrip hebben we voor het laatst bewaard: een dag vol mooie watervallen. Van de indrukwekkende Barron Falls tot een verfrissende duik bij de Millaa Millaa Falls. Maar we zagen meer! Na een korte stop om te tanken vertelde een local over Lake Eacham. Een geweldige plek waar je heerlijk kunt zwemmen, relaxen en schildpadden spotten. Helaas hadden wij niet zoveel tijd maar als je ooit in de buurt bent, stop hier dan zeker voor een paar uurtjes (of hele dag!).

Links het prachtige Lake Eacham en rechts Barron falls.

Van het prachtige Lake Eacham tot de indrukwekkende Barron falls.

Het wordt al later dus snel de auto weer in voor onze laatste waterval, de Josephine Falls. Het water buldert naar beneden, wat een verschil met de Millaa Millaa Falls! Met een glimlach zit ik terug in de auto richting Cairns: de vrijheid die je hebt met een eigen autootje is erg fijn en smaakt naar meer.

Langs de Oostkust met Loka

Ondanks dat de vrijheid van een eigen auto heerlijk is, start ik mijn reis langs de Oostkust met Loka! Dit is een deels georganiseerde reis waar je vaak met een groep bent, inclusief gids die je meeneemt voor een aantal extra stops / tours. Je reist per trein of bus en kunt overal in- en uitstappen. Ideaal, want zo kun je zelf beslissen hoe lang je ergens blijft! Whitsundays, Fraser Island en voor het eerst surfen. Deze ultieme highlights staan vast voor de komende weken. En de planning voor de rest? Nog geen idee… maar met zoveel mooie plekjes in het vooruitzicht zal een nieuwe update niet lang op zich laten wachten!

Zelf een rondreis door Australië maken? 

Wil je net als Inge ook een rondreis door Australië maken? Bekijk dan de fabelachtige reizen Veelzijdige Zuidkust en Highlights of the East. Of laat een ReisXpert een onvergetelijke reis naar Australië op maat samenstellen!  Houd onze socialkanalen in de gaten voor Inge haar volgend avontuur! Kun je écht niet wachten? Lees dan de reisverslagen van onze blogger Tanja Spoelder. Zij trok door West-Australië en reisde met een camper langs The Gibb River Road.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *