De vele gezichten van Peru | Reiskompas

De vele gezichten van Peru

Geschreven door

Peru kent vele gezichten. Zo zijn er nationale parken, vulkanen, tropische regenwouden en goudgele zandstranden waar verschillende watersporten beoefend kunnen worden. Laat je inspireren door de verschillende gezichten van dit prachtige land en misschien ben jij straks degene die een reis hier naartoe maakt!

Wist je dat…

  • de mensen in Peru soms nog in traditionele kledij lopen? De kleding is vaak erg vrolijk gekleurd, wat de vrolijkheid van het volk weerspiegelt. Soms zijn de riemen die ze dragen geborduurd met kleuren die staan voor bepaalde gebeurtenissen in hun leven.
  • je in 12 uur naar Peru vliegt vanaf luchthaven Schiphol?
  • je ’s morgens rond 6:00 uur vanaf de Huachachina duinen de prachtige zonsopgang kan bewonderen?
  • de Machu Picchu één van de zeven wereldwonderen is?
  • Peru voor de kolonisatie door de Spanjaarden onderdeel was van het rijk van de Inca’s?
  • juli, augustus en september de beste maanden zijn om naar Noord-Peru te reizen?
  • januari, februari, maart, april en december de beste maanden zijn voor een bezoek aan Zuid-Peru?

Huacachina: sandboarden in de droogste woestijn

Tussen de weelderige zandduinen ligt de oase van Amerika: Huacachina. Een klein dorpje met slechts 115 inwoners, wat omringd is met exotische palmbomen en goudgele zandduinen. De tocht naar boven is erg zwaar (zo’n 20 minuten), maar tijdens de afdaling zal je je vermoeide voeten zeker vergeten. Vanaf de duinen krijg je namelijk de mogelijkheid om met een sandboard naar beneden te gaan.

Halverwege het ritje wordt er op een mooi plekje gestopt zodat je optimaal kunt genieten van de prachtige omgeving. Na de fanatieke, wilde dag kun je in het dorpje tot rust komen. Neem hier plaats in een hangmat en droom lekker weg! Ben jij een vroege vogel? Dan moet je ‘s morgens 06.00 de duin beklimmen en kun je de prachtige zonsopgang bewonderen.

Tip: tijdens het sandboarden kan het een stuk killer worden dus vergeet niet een vest of een t-shirt met lange mouwen mee te nemen.

peru-sandboarding

Sandboarden in de Huacachina woestijn

Machu Picchu: de verborgen stad van de Inca’s

Machu Picchu is verkozen tot één van de zeven wereldwonderen. Niet gek natuurlijk als je de foto’s van deze oude Incastad ziet! Deze mysterieuze stad is van oorsprong gebouwd door de Inca’s rond het jaartal 1440.

Wil je deze magische stad zelf bewonderen? Dat kan! Je kan de wereldberoemde Inca Trail bewandelen. Deze wandeling start je in de Sacred Valley en eindigt in Machu Picchu zelf. Zorg wel dat je conditie in orde is want deze wandeling is 45 km lang en kan wel 3 tot 5 dagen duren. Er is veel te bezichtigen dus neem zeker je tijd om dit pracht plaatsje te bezoeken.

Tip: sluit de tocht af door de Huayna Picchu te beklimmen. Het uitzicht blijft je je leven lang bij!

peru-macho-picchu

Deze mysterieuze stad is van oorsprong gebouwd door de Inca’s rond het jaartal 1440

Canyon on Colca: kleurrijke vallei

Een kloof 2 keer zo diep als de Grand Canyon, wie wil dat nou niet bezichtigen? Een tocht door de kleurrijke vallei de Canyon on Colca is dan ook zeker aan te raden. Tijdens deze tocht ga je veel verschillende dingen bezichtigen, waaronder het diepste punt van deze vallei: de Cruz del Condor. Je reis is pas compleet als je ‘s ochtends condors naar boven ziet zweven!

Op de bodem van deze canyon kan je bovendien tot rust komen bij een prachtige oase met natuurlijke zwembaden. Verder kun je zien hoe lokale boeren onder andere graangewassen bewerken. Het is wel aan te raden om van te voren tickets te bestellen.

Tip: je kunt de Canyon on Colca het beste tussen de maanden april tot en met september bezoeken. Dit is net na het regenseizoen waardoor de wegen niet glibberig zullen zijn.

Canyon-on-Colca-peru

Vanaf de Cruz del Condor zie je ‘s ochtends condors naar boven zweven!

Peru met je eigen ogen zien?

Ben jij nu ook overtuigd dat het veelzijdige Peru voor jou een geweldige reis is? Pak jouw wandelschoenen erbij en bekijk één van de actieve reizen naar Peru om de schatten van dit culturele land te ontdekken. Doe alvast inspiratie op over de Inca Trail. Deze tocht mag je eigenlijk niet overslaan als je in Peru bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *