De eenvoud en rust van Suriname | Reiskompas reisverslag

De eenvoud en rust van Suriname

Geschreven door

Onze Persoonlijke Reisadviseurs (PRA’s) Ramona, Marion, Ciska, Ans en Paula bezoeken Suriname! Een schitterende bestemming die minder bekend is onder toeristen en vaak niet op verlanglijstjes staan. Het is een land dat minder bekend is onder de toeristen, waardoor je makkelijk contact maakt met de vriendelijke en behulpzame bevolking. Hier heerst ‘no spang’, een gezegde wat typerend is voor Suriname: alles op een langzaam tempo en vooral geen haast hebben.

De eerste kennismaking met Suriname

Hoe de hoofdstad van Suriname beter ontdekken, dan een stadstour maken! Dit raden Ciska en Paula dan ook zeker aan. De stad is vele malen mooier wanneer je de geschiedenis ervan weet. Je gaat te voet of per auto op ontdekking in de stad. Je bezoekt onder andere de Chinese markt, de Palmentuin, het Baba & Mai plein en natuurlijk het Nederlandse Fort Zeelandia.

Vlak bij de Surinamerivier vind je de Danpaati River Lodge, waar onze PRA’s hebben overnacht. Je kunt hier niet alleen fijn overnachten, maar ook aan prachtige excursies deelnemen. Tijdens de boswandeling loop je door het oerwoud en leer je meer over de planten en dieren die hier leven. Wie weet spot je een papegaai of hoor je de roep van een brulaap! Zo vond Romana het geweldig om wakker te worden in de logde met het geluid van deze indrukwekkende oerwoudgeluiden.

D PRA’s vertrokken naar de noordkust waar het Galibi-natuurreservaat ligt. Tijdens één van de vele schitterende excursies ga je naar de broedeilanden van de schildpadden. De schildpadden leggen hier eieren en sommige jonge schildpadjes komen nét uit en zoeken al hun weg naar de zee om de wijde wereld in te trekken. Deze excursie kun je maken van januari tot en met juni. Je kunt een nachtexcursie maken waarbij je in het donker aanschouwt hoe de eieren worden gelegd op het strand. Kortom: één van de unieke en onvergetelijke momenten volgens Marion! Wil je meer excursietips weten over Suriname? Lees ons blog over de Reistips Suriname!

Het avontuur in de jungle

Iets wat je volgens PRA Ans niet mag missen, is de Canopy Zipline Tour bij Berg en Dal. De ‘canopy’ is het bladerdak van het oerwoud en daarmee ook gelijk het hoogste punt van Berg en Dal. Trek je avontuurlijke schoenen aan roetsj met 60 kilometer per uur tussen de boomtoppen door. Ondertussen krijg je een indrukwekkend uitzicht over de Surinamerivier.

Eenmaal weer met beide voeten op de grond, gaan we in de avond genieten van een prachtige boottocht op de Surinamerivier. Je vaart langs het regenwoud, waar je enkel de geluiden van de natuur hoort. Kijk boven je en je ziet ontelbaar veel sterren aan de heldere hemel staan, betoverend! De gids weet daarnaast precies waar de kaaimannen zich verstoppen en brengt je ernaartoe om ze van dichtbij te zien. De stand van het water is bepalend voor de schuilplaatsen van de kaaimannen. Een beetje geluk met het weer en je ziet deze machtige roofdieren vlak voor je neus verschijnen!

Suriname is één groot avontuur met leuke activiteiten!

Ziplinen over de ‘canopy’ en kaaimannen spotten bij een gunstige waterstand, wat een adrenaline!

Heerlijk eten in Suriname

Wie kent het niet? Roti! In Paramaribo kun je het op elke hoek halen. De soort pannenkoek met aardappel, kip en kousenband is vooral lekker bij streekrestaurant Chris. Je krijgt er een smakelijke bara bij, een soort oliebol! Deze winkel zit op twee plekken: aan de Kwattaweg en de Maystraat.

Net buiten het centrum van Paramaribo, in de buurt Uitvlucht, kun je geweldig eten. Een aanrader van onze PRA Paula is het restaurant Garden of Eden. In dit populaire restaurant dineer je in romantisch verlichte en versierde tuin. In de lounge of op het terras kun je genieten van de lekkerste exotische cocktails en vele gerechten die je smaakpapillen uitdagen!

Een hoogtepunt van PRA Ciska was het gezamenlijk bereiden van het eten in Danpaati. Er werden teams gevormd en zo was ‘team barbecue’ verantwoordelijk voor het marineren en grillen van het vlees en de andere teams hadden weer andere lekkere gerechtjes klaargemaakt. Wat is er leuker dan de Surinaamse keuken zo te leren kennen met een hele groep?

Top 3 hotels in Suriname:

  • Plantage Frederiksdorp heeft prachtige kamers, zoals een oude politiekamer en een koloniaal appartement. Daarnaast is er een zwembad en krijg je elke dag op de veranda koffie of thee.
  • Het Berg en Dal Resort ligt aan de oever van de Surinamerivier, verscholen in het oerwoud. Je kunt er ronddobberen in de infinity pool en sommige ruime kamers hebben uitzicht op de rivier. Kortom: heerlijke genieten!
  • De Danpaati River Lodge ligt op een eiland vlak bij Dan en is alleen te bereiken met een korjaal (boomstamkano) vanuit Atjoni. Je komt er in tropische sferen en bij laag water kun je voor de deur zwemmen in de rivier.
Berg en Dal

Verblijf midden in het oerwoud aan de oever van de Suriname-rivier bij Berg en Dal

Meer weten over een reis naar Suriname?

Kun jij niet wachten om Suriname te ontdekken? Boek dan snel online jouw vakantie Suriname of laat onze SurinameXperts een Suriname-reis op maat voor je maken. Je kunt alvast een aantal reistips lezen over Suriname om in de vakantiesfeer te komen!

Dit reisverslag bevat de hoogtepunten van de studiereis die Persoonlijke Reisadviseurs Ramona, Marion, Ciska, Ans en Paula hebben gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *