Cruise Emiraten - Jasmijns sprookjesreis over zee en door de woestijn

Cruisen door de Emiraten

Geschreven door

Terwijl de sneeuwvlokjes in Nederland naar beneden dwarrelen, stapt Jasmijn onder een stralende zon op de Costa Mediterranea. Dit enorme cruiseschip vaart haar en haar familie in 8 dagen langs de mooiste plekken van Dubai, Abu Dhabi en Oman. Haar mooiste foto’s deelt ze met jou!

Dubai

Deze twee iconen van Dubai zal ik niet snel vergeten: het 7(!)-sterrenhotel Burj al Arab en de Burj Khalifa: met 828 meter het allerhoogste gebouw ter wereld! Meer zien van deze wereldstad? Lees de tips voor Dubai van blogger Alieke.

Abu Dhabi

Een bezoek aan een hectische soukh (markt) kan ik je zeker aanraden: vooral die prachtige kraampjes vol heerlijke kruiden. Ook bezocht ik de Sheikh Zayed Moskee: zoals je ziet, kreeg ik een tijdelijke metamorfose …

Oman

De hoofdstad van Oman, Muscat, is prachtig. Een indrukwekkende stadsmuur en diverse opvallende gebouwen, zoals het Muscat Gate Museum.

In het iconische Muscat Gate Museum beleef je de geschiedenis van Oman: van de prehistorie tot de 21e eeuw!

In het prachtig ontworpen Muscat Gate Museum beleef je de geschiedenis van Oman: van de prehistorie tot de 21e eeuw!

Sir Bani Yas Island

Naast alle culturele hoogtepunten van mijn Emiraten-cruise stond er ook een exotisch strandeiland op het programma: Sir Bani Yas Island. Met een afmeting van 18 bij 9 km is dit het grootste eiland van de Emiraten. Bij een temperatuur van 25 °C in februari perfect voor een dagje strand!

Ook zo’n sprookje beleven?

Jasmijn boekte haar 8-daagse cruise inclusief vlucht vanaf Amsterdam bij VakantieXperts, een reisbureau met veel ervaring in het boeken van cruises. Dus als jij zo’n geweldige cruise wil beleven zónder zelf uren te zoeken en vergelijken, neem dan contact op met het VakantieXperts-reisbureau bij jou in de buurt. Of bekijk de vakanties naar Dubai op VX.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *